Bytový dům

Historický nájemní důmna exponované poloze v nábřežní frontě Pražské památkové rezervaceSmetanova nábřeží s výhledem na Pražský hrad, Vltavu, Malou Stranu a Petřín,postavený podle plánů stavitele Františka Jiskry v roce 1904, jehož neogotické průčelí patří k nejreprezentativnějším toho druhu v Praze.

V roce 2003 prošla budova kompletní a pečlivou rekonstrukcí za spolupráce architektů, investorů a Odboru památkové péče. Důraz se kladl na detaily zpracování a zachování původních prvků. Vstupní foyer byl obnoven včetně mramorového obkladu, zlacené štukové výzdoby, dlažby a kamenných stupňů. Do stávajícího zrcadla schodiště je vestavěn výtah v šachtě z mléčného skla, z něhož je výstup přímo naproti vstupním dveřím jednotlivých bytů. Truhlářské a zámečnické prvky byly v celém objektu v nejvyšší možné míře repasovány, zrenovovány a vsazeny na původní místa. Podle dochovaných šablon byla na zdech schodiště obnovena malba s ornamentálním dekorem a byla zachována leptaná skla v oknech. V bytech bylo obnoveno bohaté štukování stropů i stěn.

Dům je rozdělen na 6 bytových jednotek, každá vždy samostatně na patře o rozloze do 142 m2, 1 kancelářský prostor ve sníženém přízemí o velikosti 80 m2 a dále 2 oddělené místnosti, každá o výměře 15 m2.

Budova je situována na prvním nábřeží v Praze, původně nazývaným Františkovo (dnešní Smetanovo nábřeží), postaveném v letech 1841–1845 mezi Karlovým mostem a tehdy novým Řetězovým mostem císaře Františka I. V době dokončení domu patřilo nábřeží mezi přední pražské kolonády s nádherným výhledem. Výhled ze Smetanova nábřeží patří k nejobdivovanějším na světě. V blízkosti domu protéká Vltava se staroměstským jezem, na dohled jsou severní cípy Žofínského a Střeleckého ostrova, zelený masiv Petřína s gotickou Hladovou zdí a rozhlednou, Nebozízkem a tělesem lanové dráhy, ostrov Kampa s Lichtenštejnským palácem a Sovovými mlýny. Pozornost poutá především Novotného lávka s vysokou věží bývalé Staroměstské vodárny, Karlův most se svou sochařskou galerií a věžemi, Malá Strana s kopulí kostela sv. Mikuláše a nad vším se tyčící Pražský hrad. 

Kromě neopakovatelné atmosféry nabízí tato lokalita veškerý komfort centra města s množstvím restaurací, kaváren a obchodů v bezprostřední blízkosti. Nemovitost se nachází pár minut chůze od stanice tramvaje a zastávky metra Národní třída. 


Obytná plocha 854,1 m2, celková plocha 1005,9 m2, zastavěná plocha 235 m2.

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    16024
  • Prodejní cena
    Není k dispozici
  • Čistá podlahová plocha budovy
    1 006 m²
  • Hrubá podlahová plocha budovy
    1 006 m²
  • Zastavěná plocha
    235 m²
  • Parkování
    Parkování v garážích Národního divadla.
  • PENB
    G
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné
Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.