Byt, 3+kk

Klasicistní nárožní dům na Smetanově nábřeží nechal v polovině 19. století vystavět JUDr. František Pavlovský, který zde měl svůj reprezentativní byt plný slunce. S jedním balkonem, odkud je přímý výhled na Pražský hrad, Karlův most či Petřín a druhým balkonem orientovaným do parku. Tento prémiový byt, citlivě upravený do moderní podoby a splňující vysoké nároky současného bydlení, nyní čeká na svého nového hrdého majitele, který ocení velkorysé rozměry bytu, špičkový design Marie Eleny Uzcategui a jedinečnou polohu domu.

Dominantou plochy s ideální orientací na jih a západ a výškou stropu 3,8 m je obytný prostor s otevřenou kuchyní, balkonem a přímým výhledem na zmíněné skvosty metropole a druhým balkonem orientovaným do parku Národního probuzení s novogotickou Krannerovou kašnou. Stejným směrem je orientovaná ložnice s velkou en-suite koupelnou. Dále je součástí dispozice prostorná vstupní halal, druhá koupelna a šatna.

V interiéru vytvořeném na zakázku dvorní návrhářkou designérské značky UZCA byly použity nejkvalitnější materiály a interiérové prvky především z Itálie. Vše bylo dotaženo do posledního detailu: masivní dřevěné podlahy, velkoformátová dlažba z černého a bílého mramoru, repliky původních špaletových oken a interiérových obložkových dveří, dřevěné vestavěné skříně a také zajímavé solitérní prvky (mramorový kuchyňský ostrůvek nebo velký jídelní stůl z patagonské žuly). K jednotce přísluší 2 parkovací stání a sklep. Dům je po celkové rekonstrukci dle návrhu Bořka Šípka, který respektoval původní záměr architekta Bernarda Gruebera. Vstupní dveře jsou dřevěné dvoukřídlé, jako tomu bylo kdysi, nyní jsou však již bezpečnostní.

Smetanovo nábřeží
, u kterého se dům nachází, bývalo kdysi promenádou. V současnosti je velká snaha zklidnit dopravu v centrech metropolí a tato oblast není výjimkou – důkazem budiž prostor nedalekých uličních zahrádek kaváren a restaurací, které vznikly na místě původní rušné silnice. Ocenit lze také vzrostlé upravené stromy a relaxační zákoutí u vltavského břehu, kde si lze zapůjčit lodičku k prohlídce krás Prahy zase z jiné perspektivy. Výhodou lokality je i perfektní dostupnost všech služeb a významných kulturních center, například Národního divadla či míst spojených s osobností Václava Havla: Pražské křižovatky a Divadla Na zábradlí.

Interiér 230,8 m2, balkony 8 m2, sklep 4 m2.

Půdorys

  • Půdorys 1

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    36961
  • Prodejní cena
    Prodáno
  • Podlahová plocha *
    231 m²
  • Balkón
    8 m²
  • Celková plocha
    239 m²
  • Parkování
    2 parkovací stání
  • Sklep
    Ano
  • PENB
    D
  • Ke stažení
* Výměra jednotky dle občanského zákoníku. Plocha je tvořena součtem celé plochy jednotky a ohraničená obvodovými zdmi.

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné
Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.