Přehled jednotek

Rezidence Biskupská 8

Představení:
Secesní rezidence z 20. let minulého století v samém srdci Brna s výhledy na katedrálu sv. Petra a Pavla a hrad Špilberk. Kompletní citlivá rekonstrukce, která proběhla v roce 2013 za přísného dohledu památkového ústavu, vytvořila 24 bytových jednotek, které si udržely eleganci historického domu.

Historie:
Činžovní dům na adrese Biskupská 8 byl postaven v letech 1907—1909 Adolfem Bacherem a Karlem Pětníkem podle projektu Maxima Montera. Secesní architektura v Brně vyplňuje zhruba období 1900 - 1910. Ve středu města bylo v té době zbořeno mnoho barokních budov, čímž se zcela změnilo po stylové stránce jeho historické jádro. Secese představuje v Brně dovršení a uzavření staletého historického vývoje architektury města, v němž je od 13. století stále patrný vliv nedaleké Vídně.

V minulosti byl jeden z bytů Biskupské 8 obýván například hercem, režisérem a spisovatelem Hugo Haasem, který zde strávil dětství a dospívání.

Byty:
Tato rezidence se 24 bytovými jednotkami, z nichž každá poskytuje okouzlující výhled buď na katedrálu sv. Petra a Pavla, hrad Špilberk nebo do zrekonstruovaných ulic centra Brna, nabízí ve svých 5 podlažích jednotky o dispozicích od 1+1 až po 3+1. Vybavení zahrnuje dřevěné podlahy, velkoformátové obklady a dlažbu v koupelnách a dřevěná okna. Možnost pronájmu garážového stání ve 2 minuty vzdáleném parkovacím domě.

Lokalita:
Jednou z největších výhod domu je jeho exkluzivní poloha s nenapodobitelným geniem loci starého Brna a zasazení uprostřed nejvýznamnějších historických dominant města. V těsném sousedství se kromě katedrály sv. Petra a Pavla a hradu Špilberk nachází nejlepší brněnské kavárny a restaurace, divadla Reduta a Husa na provázku nebo kino ve Velkém Špalíčku. Tramvajová zastávka se spojením na hlavní uzly MHD je hned za rohem.

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    22315
  • Adresa
    Biskupská, Brno, Brno - střed
  • Parkování
    Ano
  • PENB
    G

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné
Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.