Přehled jednotek

VII. Dům

Číslovka 7 je považovaná za šťastnou a magickou, v astrologii je Sedmý dům domem partnerství. Naprosto unikátní projekt VII. Dům s výhledy, kterým se máloco v Praze vyrovná, se nachází v jižním zákoutí Valdštejnského náměstí, na místě po staletí ceněném jako jedna z nejlepších pražských adres. Luxusní rezidence se 17 bytovými jednotkami stojí jen krůček ke všemu, za čím návštěvníci Prahy cestují i přes půl světa, a přece je lehce stranou nejrušnějších turistických tras.

O projektu
Název VII. Dům je hravým spojením čísla popisného a v minulosti často používaných astrologických domů pro sestavování horoskopů. Šestipodlažní renesanční měšťanský dům ze 16. století, vystavěný na místě vyhlášeného pivovaru, získal raně klasicistní fasádu při přestavbě na začátku 19. století podle plánů významného pražského architekta a dvorního stavitele Josefa Zobela, který stojí i za přestavbou domu U Hybernů nebo Vrtbovského paláce. Pod současnou rekonstrukcí jsou podepsáni architekti předních studií FormaFatal a Atelier SAD, kteří k domu přistoupili jako k výtvarnému dílu. Kompletní přestavba vyzdvihuje jedinečnost stavby, uctívá její dlouhou a bohatou historii, vrací do domu tradiční přírodní materiály v podobě zakázkových dubových podlah či nových dřevěných oken a zároveň do interiéru citlivě vnáší soudobý český design: na první pohled zaujmou kamenné portály z božanovského pískovce i ručně vyráběné prvky z ledového skla Baxa design. Obyvatelům domu jsou k dispozici reprezentativní společné prostory s klasicistním schodištěm, doplněným originálním českým osvětlením nebo minimalistickými designovými poštovními schránkami z dílny českého umělce, k pohodlí slouží výtah. Nádvoří s velkými květníky a vodním prvkem vytváří příjemný pocit klidu a intimity.

Byty
17 bytů nabízí variabilní dispozice od 1+kk po 5+kk s výměrou od 21 až po úctyhodných 323 m2. Prostorné byty ve vyšších patrech lákají na pohlednicové výhledy na Pražský hrad a katedrálu sv. Víta, v nejvyšším podlaží i do Valdštejnské zahrady, byty v nižších patrech s původními klenutými stropy jsou orientované do tichého, poetického nádvoří. Unikátní podkroví tvoří velkoryse pojatý prostor s výhledy na všechny světové strany a přípravou na závěsný krb. K vysokému standardu ve všech jednotkách patří například designové radiátory Agorà italské značky TUBES. Prvky moderního designu vnášejí do interiérů nový náboj, aniž by narušily původní genius loci místa.

Lokalita
Sousedství se sídlem Senátu ve Valdštejnském paláci i Poslanecké sněmovny v Thunovském paláci a bezprostřední blízkost nejvýznamnějších pražských památek, jako je Karlův most či Pražský hrad, dodává životu v VII. Domě charakter výjimečnosti. Prestižní adresa umožňuje žít uprostřed Malé Strany, a přitom na klidném místě, jen pár minut chůze od stanice tramvaje i metra, v blízkosti nádherně upravených palácových zahrad, Petřínských sadů nebo parku Kampa s romantickou Čertovkou. V nejbližším okolí fungují vyhlášené restaurace a stylové kavárny i zázemí luxusních hotelů se službami Spa i fitness, v dosahu jsou také významné galerie Museum Kampa v Sovových mlýnech nebo Kunsthalle Praha.

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    42845
  • Adresa
    Valdštejnské náměstí, Praha 1, Malá Strana
  • PENB
    G

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Podívejte se také na další developerské projekty v lokalitě Hlavní město Praha

Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.