Přehled jednotek

Riedlovy boudy

Pohodlí na samotě stranou od civilizace, komfort v podobě soběstačnosti i ten největší a čím dál vzácnější luxus: nebe poseté hvězdami. Když se spojí zdařilá architektura, nejmodernější technologie a zahrada navržená s respektem ke zdejšímu přírodnímu prostředí, musí vzniknout něco výjimečného. 

O projektu
Chalupy poeticky nazvané Anna a Josef vznikají jako 2 zcela samostatné a energeticky soběstačné novostavby s úctyhodnou obytnou plochou 250 m2. Obě od sebe dostatečně vzdálené stavby navrhlo studio QARTA Architektura, jež dbá na řešení naplňující současné potřeby a zároveň přetrvávající v čase. Perfektně řemeslně zpracované stavby nijak nenaruší zdejší prostředí, naopak ho zkultivují. K dokonalé relaxaci přispěje sauna. Vysoce kvalitní materiály budou působit naprosto neokázale, stejně jako velká privátní zahrada navržená s ohledem na udržitelnost a citlivý přístup k životnímu prostředí. Přesně v duchu atelieru Flera Ferdinanda Lefflera, který se návrhu zahrady osobně ujal a již samotnou cestu k pozemku i jeho polohu nazval kouzlem.

Lokalita
Jihozápadní luční svah, na nějž bude projekt zasazen, obklopují převážně listnaté lesy, které se po odložení jarního a letního svěže zeleného hávu na podzim vystrojí do pestrých barev, aby je na zimu odložily a zahalily se do nevinné bílé. Na jaře a v létě lze při troše soustředění slyšet bzukot včel využívajících darů zdejší kvetoucí louky, ptáci si svým zpěvem o pozornost řeknou sami. Ne tak dravci, kteří neslyšně krouží vysoko nad hlavou. Poklidně se pasoucí srnky jakoby ani nevnímaly, co se kolem nich děje, ale stačí málo a svižně odběhnou do bezpečí lesa. Přírodní scenérie zde běží jako nekonečný a nikdy nenudící film. Výhledy ze zahrady i budoucího domu na okolní krajinu Jizerských hor jsou tak úchvatné, že by při zaznamenání na malířské plátno vypadaly jako kýč.

Půdorys

  • Půdorys 1
  • Půdorys 2
  • Půdorys 3
  • Půdorys 4

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    42910
  • Adresa
    Jablonec nad Nisou, Desná
  • Parkování
    Zastřešené parkování na pozemku
  • PENB
    A

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Podívejte se také na další developerské projekty v lokalitě Liberecký kraj

Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.