Historický objekt

Zrenovovaný zámeček, vystavěný roku 1899 na místě původního sídla rodu Kustošů, které bylo zničeno požárem, stojí na krásném klidném místě pár minut jízdy od Mělníka a necelou půlhodinu od Prahy. Reprezentativní nemovitost má širokou škálu využití, např. jako soukromá rezidence, komerční nemovitost s restaurací a ubytovacími kapacitami např. pro pořádání eventů, zdravotnické zařízení atd. Součástí nabízené nemovitosti je i stavební parcela určená k výstavbě rodinného domu. Možnost dokoupení dvou sousedních stavebních parcel.

Ve vstupní úrovni se nachází důstojná vstupní hala s krbem přístupná z verandy, dále prostor vhodný pro zřízení restaurace a jejího zázemí, 1 bytová jednotka 3+kk, kanceláře a schodišťová chodba. Patro tvoří 2 jednotky složené z apartmánů s vlastními kuchyňkami a s en-suite koupelnami a společným balkonem. Půda je stavebně připravena k dalšímu využití (potenciál až pro 6 apartmánů), v suterénu jsou sklepy a technické zázemí. Všechna podlaží mohou být propojena také výtahem.

Po svém strýci zdědila jenišovické panství hraběnka Franciska von Groote, která na zestátněném zámku žila až do svých 80 let, do r. 1952. Poté byla budova využívána jako kulturní středisko, kinosál, taneční sál a také knihovna, v 90. letech 20. století byl vrácen v restituci. Nyní je celý objekt po rekonstrukci, areál je z přední strany oplocen novým kovaným plotem. Vytápění zajišťuje tepelné čerpadlo.

Zámecký areál se rozkládá na klidném, dobře viditelném místě s perfektní dostupností po dálnici D8, blízko je autobusová zastávka, nedaleko také železniční stanice. Historické vinařské město Mělník s veškerými službami je vzdáleno necelých 5 km. V krátké dojezdové vzdálenosti se nachází symbol naší země hora Říp, na niž vede poutní cesta, i romantický přírodní park Kokořínsko, kraj básníka Karla Hynka Máchy. Nedaleko areálu je koupací i lovné jezero Baraba, okolí je protkáno pohodlnými stezkami vhodnými na výlety pěšky či na kole.

Nabídková cena je uvedena bez DPH a této dani podléhá.

Užitná plocha 860 m2, pozemky 4 454 m2.

Kolaudováno jako rodinný dům.

Půdorys

  • Půdorys 1
  • Půdorys 2
  • Půdorys 3

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    17126
  • Prodejní cena
    Prodáno
  • Užitná plocha
    860 m²
  • Zastavěná plocha
    1 119 m²
  • Pozemek
    4 454 m²
  • Parkování
    Ano
  • PENB
    C
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné
Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.