Historický objekt

Unikátní příležitost ke koupi historického mlýna, přiléhajícího ke zřícenině hradu Okoř, s historií sahající až do 15. století. V roce 2012 prošel celý objekt zásadní rekonstrukcí, která mu díky zachování historicky cenných prvků, doplněných o moderní materiály a technologie, dodala jedinečný charakter.

Hranici pozemku o výměře 6049 m2 tvoří z jedné strany potok, který stavbu odděluje od ostatní komunikace, dále les a hradba hradu. Celý objekt se skládá ze dvou hlavních budov a malebné ovocné a terasové zahrady. Vše je umístěno okolo centrálního dvora, který směřuje k původní vstupní bráně z 19. století. První obytná zóna se skládá ze 2 jednotek, do vyšší z nich vede výtah. Obě z částí jsou opatřeny vstupem na velkou terasu s výhledy na zříceninu hradu. Celkově jsou zde umístěny 3 obývací pokoje, 2 kuchyně a 5 ložnic. Druhý dům je dvoupodlažní s otevřeným prostorem, který může být použit například jako penzion, další obytná zóna nebo soukromá umělecká galerie. V zahradách se nachází altánek k posezení.

Objekt je zateplen fasádním systémem Baumit open, který působí zcela přirozeně díky použití vyhlazovacích omítek, replik ozdobných říms a plných cihel pro šambrány špaletových oken. Mezi vybavení patří vířivka, podlahové a plynové topení, dřevěné lepené podlahy, dřevěná okna s dvojskly nebo trojskly, vstupní prosklené dveře, alarm a kamerový systém, plynový kotel v každé jednotce (Vaillant, Buderus), plně vybavená kuchyně Hanák, nábytek (Snel Furniture), sanita (Villeroy & Boch).

Mlýn se nachází v romantickém prostředí zříceniny hradu Okoř, který leží v malé stejnojmenné obci. Jsou zde dostupné autobusové linky do Prahy ve směru Nádraží Veleslavín a stanice metra Dejvická. Veškerá občanská vybavenost se nachází v blízkých Velkých Přílepech vzdálených asi jen 7 minut cesty autem.

Interiér 1 197 m2, zastavěná plocha 1 962 m2, zahrada 4 087 m2, pozemek 6 049 m2.

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    25641
  • Prodejní cena
    Prodáno
  • Užitná plocha
    1 197 m²
  • Zastavěná plocha
    1 962 m²
  • Pozemek
    6 049 m²
  • Parkování
    Ano
  • PENB
    G
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné
Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.