Zámek Žinkovy

Unikátní nabídka romantického sídla s historií delší než 800 let a současně jednoho z největších českých zámků v osobním vlastnictví. Jedinečné výhledy na sousední rybníky, udržovaný lesopark v anglickém stylu a téměř 19 hektarů pozemků umocňují výjimečnost této nemovitosti. Zámek díky své obytné ploše téměř 12 000 m2 nabízí perfektní zázemí pro pořádání svateb, konferencí a jiných firemních i soukromých akcí. Velká část objektu nedávno prošla rozsáhlou rekonstrukcí.

Zámek je nejvýznamnější ukázkou zámecké architektury období pozdního historismu na Plzeňsku. Během bohaté historie jej vlastnilo mnoho osobností například z rodů Lobkowitzů, Harrachů nebo rodiny Škodů, zakladatelů automobilové značky.

Součástí areálu je kromě hlavní zámecké budovy také kompletně zrekonstruovaná administrativní budova s restaurací a plně vybavenou kuchyní, konferenční místností, recepcí, kancelářskými prostory a čtyřmi byty. Dále je zde částečně renovovaná hospodářská budova a 12 bungalovů, každý se 2 ložnicemi, koupelnami a toaletami (6 bungalovů je po rekonstrukci). Mlýn a sýpka mohou po plánované rekonstrukci sloužit jako restaurace a další ubytovací kapacita. Nemovitost má vlastní čistírnu odpadních vod (sloužící výhradně potřebám areálu zámku), vodárnu napojenou na studnu s pramenem, garáž pro 3 vozy a 19 venkovních parkovacích míst (včetně 2 stání pro handicapované).

Zámecký areál se rozkládá na velmi klidném místě v přímém sousedství 2 velkých rybníků – Žinkovského a Labutě. V blízkosti vedou turistické značky, cca 3 km odsud prochází i Svatojakubská cesta. Okolí nabízí velké množství výletních cílů, například k vodnímu hradu Švihov, několika hradním zříceninám i do hlubokých šumavských lesů a dále až do Německa. Vzdálenost zámku od Plzně je pouhých 25 km, od Prahy asi 115 km, od letiště Mnichov asi 220 km.

Zastavěná plocha a nádvoří 11 493 m2, orná půda 6 160 m2, trvalý travní porost 63 250 m2, lesní pozemek 39 061 m2, vodní plocha 422 m2, ostatní plocha, 68 059 m2. Pozemky celkem 188 445 m2.

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    32806
  • Prodejní cena
    200 000 000 Kč / 7 903 576 €
  • Užitná plocha
    12 000 m²
  • Zastavěná plocha
    11 493 m²
  • Pozemek
    188 445 m²
  • Parkování
    garáž pro 3 auta
  • PENB
    G
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Podívejte se také na další historické objekty v lokalitě Plzeňský kraj

Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.