Historický objekt

Unikátní nabídka prvorepublikové vily ve stylu francouzských honosných zámků na Loiře, kterou lze využít jako butikový hotel nebo vlastní reprezentativní rodinné sídlo. Zrekonstruovaná památka s původním vybavením a velkým pozemkem stojí na kraji Rýmařova, v místě zajišťujícím dokonalé soukromí.

V přízemí je umístěný vstup do bytu, knihovna a centrální chodba propojená se zahradou. Patro bylo původně rozděleno na apartmá paní domu a apartmá pána domu, obě s ložnicí, koupelnou, šatnou a pracovnou. Dále je zde společenská místnost, velká jídelna, kuchyně a jižní terasa. Podkroví původně tvořily dětské pokoje a koupelna, v současnosti jsou zde apartmány s několika pokoji. Celkem je v budově 7 apartmánů se 14 obytnými místnostmi, 7 koupelen a 6 samostatných toalet. Na pozemku ve svahu směrem k zámku stojí domek s garážemi, bytem a skleníkem později přebudovaným na saunu.

Z původního vybavení z let 1930–32 je zachována štuková výzdoba stropů, intarzovaný nábytek, mramorové kryty radiátorů, secesní psací stoly, původní lustry a svítidla, taburetky, postele, sekretáře, křesla, orientální koberce, nádobí, dekorativní kachlová kamna, původní vybavení koupelen a mnoho dalších prvků ve stylu art deco dle návrhů architekta a malíře Františka Kysely. Nemovitost prošla na konci 20. století velkou rekonstrukcí, která zachovala původní záměr vídeňského architekta Gustava Schölera a zároveň posunula komfort bydlení do 21. století. Je zde kanalizace, kompletní elektroinstalace, bleskosvod, rozvody teplé a studené vody, ohřev TUV je zajištěn ve 2 plynových zásobnících a vytápění je ústřední teplovodní se 2 plynovými kotli JUNKERS. Pro zachování dobové atmosféry je vytápění centrální části možné také krbem a kachlovými kamny. Zahrada s tenisovým kurtem si zachovává původní ráz navržený lednickým profesorem Friedrichem Hennem.

Vila stojí stranou, a přesto nedaleko centra města. V blízkosti je velký park, jen pár kroků od domu začíná chráněná krajinná oblast Jeseníky, kam lze přímo od vily podnikat pěší i cyklistické výlety, v zimě na běžkách. Rýmařov nabízí plnohodnotnou infrastrukturu, jsou zde školy, obchody a také možnosti sportovního i kulturního vyžití. Město leží 250 km východně od Prahy, 130 km od Brna a 50 km od Olomouce.

Užitná plocha
Suterén 331,82 m2.
Přízemí 416,62 m2.
Podkroví (včetně apartmánu pod střechou) 401 m2.
Celková plocha 1 149,44 m2.

Pozemek 9 332 m2.

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    32829
  • Prodejní cena
    Prodáno
  • Užitná plocha
    1 149 m²
  • Zastavěná plocha
    686 m²
  • Pozemek
    9 332 m²
  • Parkování
    Ano
  • PENB
    G
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné
Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.