Historický objekt

Částečně zrekonstruované historické sídlo ze 17. století, které kdysi patřilo významnému šlechtici Apponyimu, si zachovalo původní architektonické prvky včetně rozhledny nabízející panoramatické výhledy na okolní přírodu. Objekt je strategicky situován v blízkosti rakouské a maďarské hranice a jen 20 minut od Bratislavy, blízko je do golfového areálu Golf Club Welten. Zámeček je vhodný na celoroční i sezónní bydlení, stejně tak na firemní účely.

Dispozici tvoří 2 nadzemní podlaží, rozhledna a suterén. V přízemí je denní část – obývací pokoj s jídelnou a historickým krbem, kuchyň, prostorná místnost s přípravou pro krb a se vstupem do zahrady, samostatná toaleta a koupelna. První patro tvoří 4 prostorné pokoje, každý s přípravou na koupelnu a 2 se vstupem na terasu. Druhé patro nabízí vyhlídku z terasy věže do širokého okolí. V suterénu se nachází vydlážděná místnost o rozloze 12 m2 vhodná pro vinný sklep. Vstup do domu je zajištěn dvěma vchody, parkování je možné přímo ve dvoře.

Budova je postavena z pálených cihel, zdobí ji kamenná ostění oken. Nová zeď domu je obložena kamenem. Objekt se vyznačuje zachovanými křížovými klenbami a kamenným renesančním sloupem. Poslední roky probíhala rekonstrukce a restaurování objektu, vyměnila se celá střešní konstrukce včetně trámů a krokví, střešních tašek a oplechování, přidala se i tepelná izolace, nové statické prvky mezi podlažími stejně jako nové rozvody vody a odpadu. Celý objekt je izolován proti vlhkosti. Aktuální stav dává budoucímu vlastníkovi možnost dotvořit si vysněný zámek podle vlastních představ.

Sídlo se nachází v klidné obci vzdálené od Bratislavy jen 24 km, což představuje 20 minut jízdy autem po nové rychlostní silnici R7. Kompletní občanská vybavenost včetně obchodů, nemocnice či tenisových kurtů je jen pár kilometrů od domu. V blízkosti se nachází přehrada na řece Dunaj s možnostmi vodních sportů, podél hráze vede mezinárodní cyklostezka Vídeň-Bratislava-Budapešť. Kromě zmíněného golfového resortu je blízko i přístaviště,odkud se lze přeplavit přes vodní nádrž do chráněných dunajských ramen s množstvím ptactva a vegetace lužního lesa.

Interiér 403 m2, terasy 165 m2, pozemek 1 081 m2.

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    37781
  • Prodejní cena
    Prodáno
  • Užitná plocha
    403 m²
  • Zastavěná plocha
    309 m²
  • Pozemek
    1 081 m²
  • Parkování
    Ano
  • PENB
    G
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné
Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.