Administrativní prostory / Bytový dům

Původní vila ředitele Podolské cementárny z konce 19. století s výraznou architekturou stojí obklopena velkým pozemkem s množstvím zeleně a možností bezproblémového parkování několika vozů přímo u domu. Vila má široké možnosti využití, interiér není památkově chráněn, je tedy možné dispozici i účel upravit dle vlastních potřeb. Objekt zkolaudován ke školským účelům.

Klíčová investiční kritéria:
- Pozemek 7.141 m2
- Hrubá podlahová plocha 514 m2
- Možnost rozšíření podlahové plochy budovy
- Komerční nebo rezidenční využití
- Parkování
- Share deal / prodej společnosti

Vila postavená v dobovém stylu industriálních staveb je poslední stavebně dochovanou kulturní památkou na cementárnu, která stála v místě nynějšího plaveckého stadionu v Podolí. Dochovaná jsou dřevěná špaletová okna, původní dveře, žulové schodiště, litinové zábradlí, prvky ze sliveneckého mramoru na uličním průčelí u reprezentativního vstupního schodiště aj. Štíty zdobí kruhová okénka, repliky původních. Konstrukce domu je zděná z cihel na betonových základových pasech. Součástí nemovitosti je pozemek o nadstandardní výměře 7 141 m2. Zpevněnou plochu, která slouží jako parkoviště, je možné v případě potřeby ještě rozšířit. Součástí pozemku je i garáž pro 1 vůz.
Nyní nemovitost slouží jako sídlo společnosti, současná dispozice tak nabízí dostatek kanceláří, sociálních zařízení, technické zázemí a prostory pro skladování.
Nemovitost v minulosti využívala Britská mezinárodní škola, která zde provozovala základní školu a následně zde sídlilo vedení společnosti.
Z obou stran vily lze dle územního plánu a rozměrů pozemku přistavět 2 objekty, které by se daly napojit na stávající vilu, tím je možné docílit rozšíření užitné plochy nemovitosti s napojením na velkorysý prostor původních zahrad. Vnitřní uspořádání lze přeměnit jak k bytovým, tak podnikatelským záměrům.

Místo je velmi snadno přístupné z Podolského nábřeží, zároveň je však od této hlavní silnice odděleno širokým pásem vzrostlých stromů. Vila se nachází jen kousek od Žlutých lázní. Čtvrť Podolí je velmi oblíbená zejména pro množství zeleně, široké možnosti sportovního vyžití a skvělou dostupnost .

Hrubá podlahová plocha 514 m2, čistá podlahová plocha 464,46 m2, zastavěná plocha 527 m2, zahrada 6 614 m2, pozemek 7 141 m2.

Půdorys

  • Půdorys 1
  • Půdorys 2
  • Půdorys 3

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    36452
  • Prodejní cena
    Prodáno
  • Plocha k dispozici
    514 m²
  • PENB
    G
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné
Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.