Rodinný dům

Velkorysý dům, původně vinařství, je situován uprostřed působivé scenérie vinařského městečka Svätý Jur s nezaměnitelným geniem loci, díky kterému se pyšní označením "malokarpatské Toskánsko". Objekt na prodej se nachází v historickém centru, které bylo prohlášeno za městskou památkovou rezervaci. Centrální měšťanská zóna s udržovanou zelení byla kompletně zrekonstruována, město má výbornou infrastrukturu a skvělé dopravní spojení s Bratislavou, vzdálenou jen pár minut jízdy autem (14 km).

Jednopodlažní barokní dům v řadové zástavbě s okny do tichého uzavřeného dvora se studnou a stromy poskytuje dokonalé soukromí. Objekt má půdorys ve tvaru písmene "U" a sestává ze tří traktů (přední a zadní křídlo, podélný trakt). Historicky nejstarší částí je uliční trakt (přední křídlo), pod kterým se nachází vinný sklep s valenou klenbou, v místnostech předního křídla a podélného traktu jsou také valené i křížové klenby, v zadním křídle jsou rovné stropy. Dům je napojen na všechny sítě, veřejný vodovod, kanalizaci, elektřinu a plyn, má sedlovou střechu s vysokým krovem dřevěné konstrukce a umožňuje rozšíření obytného prostoru o podkrovní část.

Vstupní brána a brána do sklepa jsou původní a byly kompletně zrestaurované specialisty na historické objekty v roce 2014 v rámci projektu obnovy historických dřevěných vrat, realizovaného institucí Academia Istropolitana Nova. V interiéru uličního traktu jsou zachována a dále využitelná původní dřevěná okna a dveře, stejně jako dřevěná dubová podlaha. V objektu je krbové místo s možností napojení dalších krbů či krbových kamen.

Kdysi svobodné královské město Svätý Jur je dnes známé především jako zastávka na putování Malokarpatskou viničnou cestou. Nabízí celoroční program tematických akcí inspirovaných nejen vínem, ale i historií, uměním či malebnou krajinou. Dominantou města je ranogotický kostel sv. Jiří, vedle kterého stojí unikátní dřevěná zvonice. Kromě kamenných městských hradeb se zde nacházejí také pozůstatky významného vojenského objektu – hradiště z dob Velké Moravy a v lese ukrytá zřícenina středověkého hradu Bílý Kámen. Okolní příroda je součástí Chráněné krajinné oblasti Malé Karpaty a chráněné přírodní rezervace Šúr, k atraktivitě přispívá množství cyklostezek, naučných stezek a možností pěší turistiky, zda nedávno dokončena rozhledna na kopci nad městem, nabízející výhled do Podunajské nížiny a na okolní vinice. Přímo ve městě jsou školy, menší zdravotní středisko, lékárna, pošta, obchody, cukrárna, kavárny a restaurace. Další občanská vybavenost se nachází v okresním městě Pezinok. Výborné dopravní spojení s Bratislavou autem, příměstskými autobusovými linkami či vlakem.

Vzhledem k tomu, že objekt vyžaduje celkovou rekonstrukci nebo přestavbu, představuje koupě skvělou příležitost proměnit tuto nemovitost na rodinné sídlo s třemi samostatnými bytovými jednotkami, stejně tak lze využít její část na podnikatelské aktivity. Součástí nabídky je existující projekt rekonstrukce nemovitosti (v rozsahu zaměření původního stavu, architektonická studie, projekt pro stavební povolení, realizační projekt s výkazem výměr a rozpočtem, digitalizace, 3D model) včetně platného stavebního povolení.

Interiér: 311,5 m2 (z toho sklep 69,6 m2), zastavěná plocha 450 m2, pozemek 737 m2.

Půdorys

  • Půdorys 1

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    36808
  • Prodejní cena
    Prodáno
  • Podlahová plocha
    311 m²
  • Zastavěná plocha
    450 m²
  • Zahrada
    287 m²
  • Pozemek
    737 m²
  • Parkování
    Ano
  • Sklep
    Ano
  • PENB
    G
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné
Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.