Usedlost / statek

Okouzlující venkovská usedlost se silným geniem loci stojí na návsi známé obce Okoř zasazené do pěkné zvlněné krajiny nedaleko Prahy. Prostorná budova s okny do tiché uzavřené zahrady poskytuje dokonalé soukromí.

Z velkoryse pojaté haly s krbem se vstupuje do obývacího pokoje, kuchyně, koupelny a ložnice. Podkroví, přístupné samostatným vstupem, je připraveno k vybudování dalších pokojů. Již nyní jsou zde dvoje schody vedoucí do spacích pater.

Bývalý poplužní dvůr, spravující v minulosti okolní zemědělské pozemky vrchnosti, prošel nákladnou a precizní rekonstrukcí, při které byl kladen důraz na kvalitu materiálů a technologií i vzhled barokní venkovské stavby. Nové rozvody elektřiny a vody jsou v mědi, novou střechu dělali tesaři ze skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm, klempíři byli specialisté na historické objekty, mříže koval starý kovář podle barokního vzoru jediné zachované původní mříže. Nové jsou také rozvody plynu, vytápění a vstupní dveře. Místnosti mají cihlové klenby a krovy, část stropů je dřevěná. V usedlosti jsou podlahy z pískovce, dlažby a dřeva, původní portály, kamenné zdivo, klenby a krb. Díky 3 komínům lze napojit další 2 krby či krbová kamna. Voda je z vlastní studny. Na příjemné zahradě se vzrostlými stromy stojí samostatná budova s velkou dílnou/garáží.

Obec v údolí Zákolanského potoka je proslavená zejména svou ikonickou zříceninou, každoročním letním festivalem a zimním turistickým Tříkrálovým pochodem. Má výhodnou polohu na klidném místě s lesy, poli a loukami, a zároveň poskytuje snadné spojení s Prahou autem i příměstskými autobusy, které staví pár kroků od domu a jezdí ke stanici metra Dejvická nebo Bořislavka. V místě lze vybrat z několika restaurací a je zde cukrárna. Další občanská vybavenost se nachází v 5 minut jízdy vzdálených Velkých Přílepech, kde funguje základní škola a několik mateřských škol, praktický lékař, centrum čínské medicíny, knihovna, kino nebo květinářství. Za 10 minut je možné dojet autem na letiště.

Interiér 300 m2, zastavěná plocha 861 m2, zahrada 100 m2, pozemek 961 m2.

Kromě běžných prohlídek nemovitostí nabízíme také videoprohlídky v reálném čase přes WhatsApp, FaceTime, Messenger, Skype ad.

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    35732
  • Prodejní cena
    Prodáno
  • Užitná plocha
    300 m²
  • Zastavěná plocha
    861 m²
  • Pozemek
    961 m²
  • Parkování
    Ano
  • PENB
    G
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné
Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.