Historický objekt

Jedinečná nabídka klasicistní budovy z r. 1791 v Karlových Varech, která v minulosti sloužila jako oblíbená výletní restaurace. K nemovitosti s užitnou plochou objektů cca 1 700 m2 a plochou pozemků 4 835 m2 je vydáno stavební povolení pro vestavbu minipivovaru, pivních lázní a rekonstrukci kuchyně. Unikátní stavba se nachází na dobře přístupném místě pod Jižním vrchem, u říčky Teplá v blízkosti Japonské zahrady.

Klasicistní dvoupatrový objekt z r. 1791 s přistavěným západním křídlem z r. 1818 je částečně podsklepen a má 2 nadzemní podlaží. Významnou částí 2. podlaží je reprezentativní slavnostní sál doplněný po všech stranách galeriovým ochozem. Strop sálu je zdoben zrcadlovou nástropní freskou od českého malíře Josefa Kramolína z roku cca 1800. Ve druhém křídle objektu je umístěn větší reprezentativní prostor z r. 1818. Kolem roku 1890 byly dostavěny 2 samostatné pavilony, které sloužily v letních měsících. Jeden z pavilonů byl koncipován jak restaurace s taneční terasou, druhý pavilon byl využíván převážně k rautům či zahradním slavnostem.

Technologicky se jedná o klasickou zděnou stavbu s masivním obvodovým zdivem, stropy částečně klenutými, částečně dřevěnými, střechu pokrývají šindele. Oba pavilony byly konstruovány jako jednoduché stavby s litinovými nosnými prvky a jednoduchým zastřešením, bez vytápění. Celý komplex byl nákladně zrekonstruován r. 1994. Kapacita restaurace v historické budově je cca 80 míst, zahradní restaurace cca 150 míst, oba sály mají variabilní počet míst.

Komplex se rozkládá u říčky Teplá, uprostřed lesů přírodní rezervace Karlův hvozd. Místo je bezproblémově přístupné po asfaltové silnici, pěší mohou využívat turistickou Goethovu stezku vedoucí z centra Karlových Varů, nenáročná procházka zabere cca 30 minut, autem je centrum vzdáleno 3 minuty. 

Užitná plocha 1 705 m2, zastavěná plocha 2 266 m2, pozemek 4.835 m2.

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    104015
  • Prodejní cena
    45 000 000 Kč / 1 800 360 €
  • Užitná plocha
    1 705 m²
  • Zastavěná plocha
    2 266 m²
  • Pozemek
    4 835 m²
  • PENB
    G
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Podívejte se také na další historické objekty v lokalitě Karlovarský kraj

Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.