Historický objekt

Historická budova se středověkými základy, komplexně zrekonstruovaná pod dohledem odborníků na památkovou péči, dominuje středověkému půdorysu náměstí městečka Rabštejn nad Střelou, chráněné městské památkové zóny v okrese Plzeň sever.

Stavební objekt o objemu takřka pět tisíc m3 je postaven jako multifunkční objekt, který umožňuje aktivní rekreaci i podnikání. Památkově chráněna je čelní stěna domu s dochovanou fasádou a zachovalé klasicistní klenby. V obvodovém zdivu byla postavena novostavba. Univerzální multifunkční interiér je vytápěn hlubinnými vrty a tepelným čerpadlem. Podlahové topení je doplněno v každé obytné místnosti krbovými kamny.

Místo se silným geniem loci, úchvatnými výhledy na okolní zalesněné kopce i do hlubokého údolí říčky Střely se nachází v nádherné krajině přírodního parku nedaleko Karlových Varů a Plzně. Součástí stavby je přilehlý pozemek o výměře 1 454 m2, který se svažuje od paty terasy objektu až k břehům řeky Střela. Voda je z obecního vodovodu, odpady jsou řešeny vlastní ČOV.

Původní hotel byl přebudován na objekt s variabilním využitím. V každém patře jsou připraveny instalace vody a elektřiny pro změnu dispozic hlavních obytných prostor. Jednotlivá podlaží jsou propojena dvěma schodišti a hydraulickým výtahem. Nejvyšší patro má samostatné nezávislé spirálové schodiště vedoucí na spodní terasu. Celkem tři terasy jsou orientované na západ a poskytují výhled na řeku i šestisetmetrový vrch. Komplexní rekonstrukce a přestavba proběhla před sedmi lety. Okna a další truhlářské výrobky jako předělovací stěny jsou z masivního dřeva. Kavárna je vyzdobena velkoformátovou vitráží s mytologickými výjevy.

1. NP

Přístup do objektu je z vlastního pozemku na náměstí. Prostor je velkoryse koncipován jako moderní galerie s kavárnou a samostatnou terasou o výměře 70 m2 s výhledem do údolí řeky Střely. Výstavní hala má vlastní vchod a garážová vrata pro instalaci větších objektů či parkování. Stávající zavedená kavárna je kolaudována pro obsluhu návštěvníků. Návštěvnost objektu je přes tři tisíce návštěvníků za rok. Přízemí má vlastní sociální zázemí a skladovací prostory, technickou místnost pro obsluhu čtyř vrtů tepelného čerpadla.

1. PP

Vstup do sklepení vytesaného ve skále je ze samostatné místnosti. Sklepení je vyzděno a zasahuje do skalního masivu. Členitý sklepní prostor o rozloze 47 m2 je koncipován jako vinotéka s výstupem na terasu v úrovni paty domu o rozloze 42 m2. Původní schodiště s dřevěnými stupni ze 17 století je zachováno v původní podobě.

2. NP

Nadzemní podlaží je nyní koncipováno je otevřený prostor s centrální chodbou. Celková výměra podlaží je 280m2. V pěti propojených místnostech, které mají připraveny rozvody vody a elektřiny pro další variabilní uspořádání, je možno měnit dispozici dle účelu využití. Místnosti jsou vybaveny krbovými kamny. Patra jsou propojena reprezentativním schodištěm z pískovce, který je replikou původního historického schodiště, které propojuje obě podlaží.

3. NP

Patro má nově vybudovány 2 luxusní apartmány 2+kk s vlastním sociálním zázemí. Celkový prostor 122 m2 slouží jako lobby bar a lze využít pro dostavbu dalších tří apartmánů. V patře je zpřístupněna velkorysá terasa o výměře 130 m2 s plánovanou střešní zahradou s výhledem do údolí řeky Střely. Výtah v každém patře ústí do spojovací haly. Poslední patro je zpřístupněno dvěma schodišti, která vedou do přízemí. Místnosti jsou vybaveny krbovými kamny.

Podkroví přístupné centrálním schodištěm. Je zatepleno a stavebně připraveno pro instalaci dalšího zázemí objektu jako fitness centrum či herna.

Rabštejn nad Střelou je součástí historického dědictví. Objekt č.p. 10 je dominantou Pluhovského náměstí a patří k unikátní kombinaci lidové a městské architektury v regionu. Koncentrace středověkých a barokních staveb jako je klášter, zámek, kostel a zřícenina hradu je průsečíkem mnoha turistických a cyklistických tras. Park před objektem je výchozím místem naučné stezky. Lokalita je vyhlášeným loveckým revírem, nedaleko je i významné říjiště, řeka Střela je pstruhovým revírem. Místo je dobře dostupné z Karlových Varů a z Plzně (cca 40 minut jízdy). Cesta z Prahy trvá necelých 1,5 h, tento čas se po dokončení dálnice D6 významně zkrátí.

Výměra hlavní budovy 1 103,76 m2, zastavená plocha a nádvoří 1 095,3 m2, terasy 316,7 m2, pozemek 2 106 m2.

Kolaudováno jako stavba občanské vybavenosti.

Vybavení

  • Výtah

Půdorys

  • Půdorys 1
  • Půdorys 2
  • Půdorys 3
  • Půdorys 4
  • Půdorys 5
  • Půdorys 6

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    41461
  • Prodejní cena
    38 000 000 Kč / 1 537 839 €
  • Užitná plocha
    1 104 m²
  • Zastavěná plocha
    1 095 m²
  • Pozemek
    2 106 m²
  • Parkování
    Parkování před domem + garáž
  • PENB
    D
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Podívejte se také na další historické objekty v lokalitě Plzeňský kraj

Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.