Rodinný dům

Rozlehlá zemědělská usedlost z poloviny 19. století  a venkovský dům s navazující velkou zahradou se nachází necelou půl hodiny jízdy od okraje Prahy, v malé obci Vinařice u Berouna obklopené nádhernou krajinou Českého krasu. Statek se zachovanými původními umělecko-řemeslnými prvky poskytuje dokonalé soukromí a možnost variabilního využití. 

Hlavní budova (cca 300 m2) se skládá ze vstupní chodby, 4 samostatných místností a bývalé maštale. Půdní prostor s vysokým krovem (cca 240 m2) umožňuje vybudování dalších obytných místností. Ve druhé, secesní budově z počátku 20. století (cca 230 m2) je umístěn byt 2+1 (cca 70 m2). 

Budovy mají mohutné kamenné obvodové zdivo s vnitřní cihelnou vyzdívkou, která přechází ve všech místnostech v působivé neporušené klenby. Obývací pokoj zdobí velmi dobře zachovalý malovaný klenutý strop, ve vstupní chodbě zaujme historická chlebová pec. Nemovitost má přípojku elektřiny, plynu, obecního vodovodu a kanalizace. K dispozici je i vlastní studna a prostorná jímka. Velké plochy střech hlavní budovy a stodoly s orientací na jih umožňují efektivní umístění fotovoltaických panelů s možností dosažení energetické soběstačnosti objektu. Velká zahrada (1 733 m2) připomíná park, jehož dominantou je uprostřed stojící košatá vrba. Součástí statku jsou chlívky a 2 stodoly, ze třetí stodoly jsou zachovány pouze kamenné obvodové zdi se širokým průjezdem do zahrady, uvnitř se ukrývá původní klenutý kamenný sklep

Vinařice jsou zasazeny do turisticky atraktivní lokality CHKO Český kras. Z okolních kopců se směrem na severovýchod naskýtá působivý pohled na blízký hrad Karlštejn, jižním směrem se rozkládají Brdy, blízko jsou známé Koněpruské jeskyně. Dojezdová vzdálenost do centra Berouna s veškerou občanskou vybaveností je 12 km, západní okraj Prahy a nájezd na Pražský okruh je vzdálen pouhých 30 km.

Užitná plocha cca 530 m2, zahrada 1733 m2, pozemek 3 795 m2. 



Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    101545
  • Prodejní cena
    9 350 000 Kč / 371 548 €
  • Podlahová plocha
    530 m²
  • Zahrada
    1 733 m²
  • Pozemek
    3 795 m²
  • Parkování
    -
  • Sklep
    -
  • PENB
    G
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Podívejte se také na další rodinné domy v lokalitě Středočeský kraj

Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.