Rodinný dům, 5+1

Výjimečná příležitost koupě uživatelsky příjemné prvorepublikové vily od respektovaného architekta Vladimíra Grégra, první ze skupiny jeho návrhů ovlivněných cestou do jižní Evropy. Romantická vila je součástí městské památkové zóny Barrandov, k domu přiléhá jihovýchodní zahrada poskytující stejně jako okna a terasa působivé výhledy na okolní vzrostlou zeleň i do dalekého okolí. 

V suterénu se nachází 1 pokoj, toaleta, prádelna, kotelna a několik samostatných místností s úložným prostorem. V přízemí je obývací pokoj s velkým členitým oknem a vstupem na terasu, samostatná kuchyně se spíží a vstupní hala se šatnou, o půl patra výše jsou 2 ložnice a koupelna. Z terasy vede schodiště do terasovité zahrady.

Vila byla vystavěna v r. 1932 pro ředitelského radu Zemské banky. Vilu charakterizuje značný přesah střechy, tmavé nebarvené dřevo, drsná škrábaná omítka a velké prosklené plochy, zajímavým detailem je zaoblené sklo u vstupu na terasu, podezdívka je z hrubě opracovaného kamene. V interiéru jsou zachované původní hodnotné architektonické a řemeslné prvky. Součástí nabídky je detailní zaměření budovy pro účely možné rekonstrukce a studie pro rozšíření garáže a stávajícího domu o ateliér zpracovaná renomovaným studiem. Objekt je monitorován kamerovým systémem s napojením na PCO. 

Jedinečná vilová čtvrť je zasazena mezi několik přírodních památek vysoko nad údolím Vltavy. V blízkosti se nacházejí filmové ateliéry, v krátké dojezdové vzdálenosti jsou mateřské a základní školy, supermarket a další obchody, poliklinika, pošta a další služby. Autem je možné se rychle napojit na Strakonickou ulici a Jižní spojku, hromadnou dopravu zajišťují autobusy ke stanici metra Smíchovské nádraží nebo k tramvajové zastávce Geologická. 

Užitná plocha 423 m2 (z toho interiér 211 m2, sklep 62 m2, půda 150 m2 a terasy 52 m2), zastavěná plocha 233 m2, ostatní plocha s možným využitím jako garáž 33 m2, zahrada 1 200 m2, pozemek 1 433 m2. 

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    103015
  • Prodejní cena
    43 500 000 Kč / 1 729 966 €
  • Podlahová plocha
    360 m²
  • Terasa
    52 m²
  • Garáž
    Ano
  • Užitná plocha
    474 m²
  • Zastavěná plocha
    233 m²
  • Pozemek
    1 433 m²
  • Parkování
    Ano
  • Sklep
    62 m²
  • PENB
    G
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Podívejte se také na další rodinné domy v lokalitě Hlavní město Praha

Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.