Rodinný dům, 5+kk

Jižně orientovaný nízkoenergetický rodinný dům, při jehož návrhu kladli architekti velký důraz na přirozené propojení interiéru s exteriérem, a to nejen po estetické stránce, ale také funkční. Pilotní realizace projektu založeného na principu „zlatého řezu“, jenž má za cíl dosažení co nejvyšší harmonie díky ideálním proporcím jednotlivých ploch, se nachází na rozlehlém pozemku nedaleko vodního hradu Švihov v podhůří Šumavy. 

150metrová plocha domu je složena ze tří traktů: první trakt tvoří dílna pro zahradní techniku a spa zóna se saunou a mobilní sprchou. Druhá, největší plocha s obytnou funkcí o dispozici 4+kk obsahuje vzdušnou, velkoryse pojatou společenskou místnost se stropem otevřeným do krovu (v nejvyšším bodě 6,5 m), kuchyní, jídelnou a vstupem na terasu, dále 1 pokoj, koupelnu a zádveří, ve 2. patře je otevřená galerie, 2 ložnice, ateliér a koupelna. Třetí trakt na východní části pozemku slouží jako velká zastřešená terasa, v zimě vyhřívaná infralampami.

Částečně zděná a částečně dřevěná stavba byl postavena s důrazem na plynulý přechod mezi interiérem a exteriérem, i proto nabízí vysokou míru prosklených ploch. V interiéru byly použity výhradně přírodní materiály – podlaha je z přírodního vápence, který v létě příjemně chladí a v zimě akumuluje teplo, nábytek byl vyroben z olejovaného evropského ořechu renomovaným místním truhlářem, součástí vybavení jsou i dřevěné bíle lakované interiérové dveře a okna nebo přírodní koberce typu sisal či kůže. Zdrojem tepla je elektro a litinové krbové těleso, velké solární zisky navíc zajišťuje jižní prosklená fasáda. Voda pochází ze studny, odpady jsou svedeny do septiku. Součástí profesionálně navržené velké zahrady je i ovocný sad

Malá obec se nachází v malebné krajině šumavského podhůří nedaleko vodního hradu Švihov. Samotný dům je situovaný na okraji zástavby, poloha domu umožňuje ničím nerušené panoramatické výhledy na okolní přírodu. Veškerá občanská vybavenost funguje v nedalekých Klatovech, dostupných autem za cca 15 minut, či v Plzni (25 minut jízdy autem). Poměrně snadno dostupné jsou také skiareály Špičák nebo německý Arber a především úchvatná Šumava.  

Podlahová plocha 145 m2 (z toho interiér 115 m2, terasa 30 m2), zastavěná plocha 125 m2, pozemek 5 658 m2, zahrada 5 533 m2.

Půdorys

  • Půdorys 1
  • Půdorys 2

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    103952
  • Prodejní cena
    14 000 000 Kč / 556 328 €
  • Podlahová plocha
    145 m²
  • Zastavěná plocha
    125 m²
  • Zahrada
    5 533 m²
  • Pozemek
    5 658 m²
  • Parkování
    Ano
  • Sklep
    -
  • PENB
    B
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Podívejte se také na další rodinné domy v lokalitě Plzeňský kraj

Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.