Rodinný dům

Historický rodinný dům se zavedenou kavárnou a poetickou zahradou s mnoha romantickými zákoutími. V citlivě zrenovovaném domě respektujícím dobový styl vládne velice příjemná atmosféra, kterou umocňuje magické místo Levého Hradce, jehož nejvýznamnější období bylo již v 9. století. 

Využití domu je zcela variabilní, je možné ho využívat pro vlastní bydlení, nebo pokračovat v provozu kavárny (restaurace), která je součástí tohoto domu a je naprostým unikátem nejen v této lokalitě. Ve vstupní úrovni se nachází hlavní obytná místnost s kuchyní a komínem pro krbová kamna, dále toalety a stylová veranda s přístupem do zahrady. V úrovni dolní části zahrady je v současnosti velká kuchyně/pekárna s výdejním okénkem, koupelna (s vanou a WC) a předsíň s vlastním vstupem zvenku (i brankou).
V mezipatře je 1 ložnice a toaleta, západní část podkroví tvoří obytná kuchyně a navazující obývací pokoj, ve východní (vyšší) části podkroví je ateliér/pracovna s čajovou kuchyňkou. Na zahradě stojí altán a prostorný zahradní domek. Vstup do domu vede přes východní přední zahradu, velká zahrada je orientována na západ, vzrostlá zeleň zaručuje absolutní soukromí. K nemovitosti patří také bývalé chlévy, nyní upravené a pohodlně přístupné skladovací prostory, další úložný prostor je ve vybíleném klenutém sklepě.

Interiér i exteriér domu vytvářejí spolu se skladbou rostlin na zahradě dokonalou harmonii. Současná budova vznikla propojením dvou domů (z r. 1900 a 1930), kompletní rekonstrukce proběhla ve spolupráci s odborníky na památkovou péči v l. 2000–2001. Okna jsou šestitabulková dřevěná, podlahy jsou z části masivní prkenné a z části pokryté historickou dlažbou (půdovky), veškeré dveře jsou zrenovované původní nebo jejich repliky. Vytápění je plynové. Parkování dvou aut je možné na pozemku. Zahradu zdobí levandulové a další okrasné keře, plodící stromy (meruňka, broskvoň, jabloně, třešně, moruše, muchovník, černý bez, ořešák), ale také borovice, smrky a javory, bohatou úrodu přináší zeleninová zahrádka.

Naprosto klidné místo se nachází na ostrohu nad Vltavou, v bezprostřední blízkosti prvního kostela v Čechách a slovanského přemyslovského hradiště. Oblastí vede naučná stezka, v okolí jsou další turistické a cyklistické trasy. Výbornou dostupnost zajišťuje příměstský autobus od stanice metra Dejvická. V pěším dosahu stojí mateřská a základní škola, asi 2 minuty autem je vzdálen supermarket a další občanská vybavenost, do 20 minut autem je vzdálena zastávka metra.

Užitná plocha cca 264 m2, zastavěná plocha 275 m2, zahrada 1 716 m2, pozemek 1 991 m2. 

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    101556
  • Prodejní cena
    Prodáno
  • Podlahová plocha
    250 m²
  • Terasa
    15 m²
  • Užitná plocha
    265 m²
  • Zastavěná plocha
    275 m²
  • Zahrada
    1 716 m²
  • Pozemek
    1 991 m²
  • Parkování
    Parkovaní na pozemku pro 2 auta
  • Sklep
    Ano
  • PENB
    G
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné
Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.