Čeští šperkaři

Janja Prokić

Pokud toužíte přidat do své kolekce šperků unikátní kousek inspirovaný přírodou, který navíc charakterizuje vás, určitě takový šperk najdete v kolekcích Janji Prokić.

Šperky designérky Janji Prokić jsou jedinečné ve světě českého šperkařského designu, který se v současné době vyznačuje minimalismem a elegancí. Tyto bohatě zdobené, téměř éterické šperky jsou inspirovány přírodou a nesou prvky flóry a fauny. Například motivy zvířat, jako jsou ptáci, jeleni, lišky a další se objevují na prstenech, náramcích, náušnicích, brožích, atd.. Designové kousky jsou vyrobeny ze stříbra, drahých kamenů a přírodních neopracovaných kamenů. Kromě inspirace ze světa zvířat, Prokić, která je původně z Bělehradu, čerpá inspiraci také z kulturních tradic Srbska a zajímá se rovněž o šamanismus - všechny tyto vlivy jsou patrné v její úžasné tvorbě. Spolu s Anastassiou Aleinkavou byla nominována na ceny Czech Grand Design v roce 2011 za jejich kolekci s názvem Lure. Janja Prokić studovala nejen malbu v ateliéru Vladimíra Skrepla na Akademii výtvarných umění v Praze, ale také sochařství v ateliéru Kurta Gebauera na Vysoké škole uměleckoprůmyslové. V současné době studuje v ateliéru Evy Eisler K.O.V.. Jedinečné designové šperky Janji Prokić můžete koupit v módním butiku Kláry Nademlýnské a v designových obchodech Artěl.

  • Adresa
    Showroom (pouze po osobní dohodě): Uhelný trh 414/9,Praha 1,Debut Gallery: Malé náměstí 12,Praha 1,Harddecore: Senovážné náměstí 10A,Praha 1
  • Telefon
  • Web
    www.janjaprokic.com

Další čeští šperkaři

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.