Historický objekt

Zrekonstruované, pozdně klasicistické šlechtické sídlo z r. 1920 s rozsáhlým pozemkem nedaleko Trenčína, v obci Melčice. Prostor se silným geniem loci je kromě výjimečného bydlení skvělou investicí za účelem provozování hotelu/penzionu, soukromé kliniky či ordinace. Objekt není zapsán v seznamu kulturních památek. 

Budova se skládá ze dvou traktů. Přízemí zámečku tvoří rozlehlá vstupní hala, kuchyňka, školicí místnost, administrativní část se 3 kancelářemi, sklad, toaleta, sauna, společenská místnost. Druhý trakt má zadní vstup z terasy pokryté zelení, společenskou místnost, šatnu pro zaměstnance, technickou místnost, kuchyni, sklad a 2 toalety. Budova je podsklepená. Horní podlaží se skládá z chodby, technické místnosti a 6 pokojů, každý s koupelnou a toaletou. 

CIhlová stavba prošla vkusnou rekonstrukcí v r. 2022, má 4 vstupy. Standardem vybavení jsou dřevěná izolační okna, dubové dveře, keramické podlahy, koberce, schody ze sibiřského modřínu a podlahové chlazení. Úsporný energetický režim (cca 200 eur měsíčně) zabezpečují 2 tepelná čerpadla. Objekt je napojen na elektřinu, vodu a má septik i čističku odpadních vod. Na rozsáhlém svažitém pozemku s okrasnými stromy jsou parkovací místa pro 10–14 aut.

Sídlo se nachází na tichém, ničím nerušeném místě uprostřed krásné přírody mimo ruch města. Lokalita Melčice leží v údolí střední Pováží v pohoří Bílých Karpat, pouze 15 minut od Trenčína. Nabízí mnoho příležitostí k aktivní relaxaci – turistiku, cyklistiku, tenis či golf. Mezi turistické atrakce v okolí patří hrad Beckov či Čachtický hrad, ale především historické jádro Trenčína. Obec zabezpečuje kompletní občanskou vybavenost včetně vlakové stanice s hlavním koridorem na Bratislavu

Zastavěná plocha 452 m2, podlahová plocha 400 m2, patro 285 m2, pozemek 5 781 m2. 

(Možnost dokoupení cca 9 000 m2 pozemku v průmyslové zóně pouze 5 km od kúrie.)

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    102309
  • Prodejní cena
    Cena na vyžádání
  • Užitná plocha
    685 m²
  • Zastavěná plocha
    735 m²
  • Pozemek
    5 781 m²
  • Parkování
    Ano
  • PENB
    G
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Podívejte se také na další historické objekty v lokalitě Trenčínský kraj

Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.