Sklářský areál

Zajímavá investiční nabídka funkční sklárny s veškerou technologií i unikátní sbírkou moderního sklářského umění. Kompletně zrekonstruovaný a památkově chráněný soubor objektů s historií sahající až do roku 1882 se nachází v srdci malebného města Sázava. Prostory nabízejí široké možnosti využití, kromě pokračování ve sklářské tradici se navíc otevírá cesta i k různým souvisejícím konceptům, jako jsou umělecké workshopy či kulturní akce.

Autentický interiér hlavní dvoupatrové budovy tvoří prostor výroby (modelárna, brusírna, tavírna, pískovací box aj.), výstavní sály, ateliéry, zimní zahrada, kanceláře, depozitář, kotelna a zázemí pro zaměstnance i návštěvníky. Huť byla vystavěna v r. 1882, sousední budova v r. 1904. Jedná se o nejstarší dochovanou sázavskou huť proslulé sklářské rodiny Kavalírů, celý objekt je po nákladné precizní rekonstrukci provedené pod dohledem odborníků na památkovou péči. Součástí nabídky je také jedna z největších světových sbírek skla tvořeného na každoročních sympoziích IGS v Novém Boru.  

Objekt se nachází několik set metrů od známého Sázavského kláštera, na druhém břehu řeky. Do regionu lákají četné návštěvníky nejen historické památky, ale také okolní přírodní scenérie. Potenciálním investorům tak nemovitost poskytuje skvělou příležitost pro rozvoj turistických služeb, ubytování a dalších aktivit. Výhodná je nevelká vzdálenost z Prahy, která je cca 50 km převážně po dálnici D1. 

Užitná plocha cca 2000 m2, pozemek 5933 m2. 

Půdorys

  • Půdorys 1
  • Půdorys 2
  • Půdorys 3

Přehledová tabulka

  • Referenční číslo
    102617
  • Prodejní cena
    99 000 000 Kč / 3 937 164 €
  • Užitná plocha
    2 000 m²
  • Pozemek
    5 933 m²
  • PENB
    G
  • Ke stažení

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Podívejte se také na další historické objekty v lokalitě Středočeský kraj

Veškeré zveřejněné údaje obsažené v tomto inzerátu mají pouze informativní charakter a nejsou nabídkou ve smyslu § 1731 nebo § 1732 občanského zákoníku, ani se nejedná o veřejný příslib dle § 1733 občanského zákoníku. Z této nabídky tak nikomu nevzniká nárok na uzavření smlouvy. Společnost SVOBODA & WILLIAMS s.r.o. zprostředkovává údaje (informace) nabyté v dobré víře od vlastníka nemovité věci a z tohoto důvodu nenese odpovědnost ze jejich úplnost, správnost a přesnost. Současně není oprávněna uzavírat jménem vlastníka nemovité věci jakékoliv smlouvy spojené s prodejem nemovitosti.
Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.